fbpx

Zo maak je een popup in Divi

door | apr 9, 2020 | Blog, Tips | 0 Reacties

Een van de leuke dingen van Divi is dat je er zelf hele mooi laadpages mee kan maken. Als ik een leadpage maak dan kijk ik ook even wat goed converterende leadpages zijn en vaak zijn dat pages waar je eerst op een knop moet drukken, voordat er een popup scherm verschijnt waar je je naam en e-mailadres kunt invullen.

Plugin

Een popup maken in Divi is super eenvoudig. Als eerste download je de plugin Popups for Divi. Met deze plugin kun je iedere gewenste sectie op je pagina’s veranderen in een popup. Je kunt de popup laten verschijnen door hem te linken aan een knop. Precies wat ik graag wilde voor mijn leadpage.

Dus je eerste stap is de plugin Popups for Divi installeren en activeren.

Sectie aanmaken

Vervolgens maak je een pagina aan of ga je naar de pagina waar je een popup aan wilt koppelen. Voor het gemak ga ik er even van uit dat je een nieuwe sectie gaat aanmaken voor de popup. Op je pagina klik je op het blauw plusje om een nieuwe sectie aan te maken. In de settings van de sectie kies je voor het tabblad popup en zet je ‘Dit is een popup’ aan.

Geef de popup een naam in het veld popup-id, bijvoorbeeld Popup1 en sla je wijzigingen op.

Knop maken

Maak vervolgens een knop op de pagina en vul in het link url veld #Popup1 in. Sla je pagina op en verlaat de Visual Builder. Je kunt nu je popup testen.

Optin formulier

Als je net als ik een optin formulier wilt maken voor je email marketing, dan kun je het beste een formulier gebruiken van je email marketing provider. Je kunt hiervoor in je sectie een code module plaatsen.

Het resultaat van mijn leadpage met popup formulier kun je hier zien. Gaaf geworden he?

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey, leuk je te ontmoeten!

Voel je vrij me een berichtje te sturen als je vragen hebt over jouw website.

Volg je ons al?