fbpx

Wat kost een website?

door | jul 6, 2020 | Blog | 0 Reacties

In mijn werk als webontwikkelaar kom ik heel veel mooie mensen tegen. Mooie mensen die iets te delen hebben met de wereld. Zo heb ik vorige maand een contest de wereld in geschoten waarin mensen een website konden winnen. Aan de mensen die deelnamen aan de contest vroeg ik waarom ze graag een website wilden winnen en allemaal hadden ze een mooi verhaal. Wat me opviel was dat ieder van hen echt iets moois te delen had met de wereld.

Geen geld

De meesten van hen gaven aan, al heel lang een website te willen, maar er gewoon geen geld voor te hebben en die herken ik zeker. Toen ik begon met online ondernemen, had ik ook geen geld voor een website en toch was ik afhankelijk van programmeurs die het niet altijd even makkelijk vonden om mijn verhaal te vertalen in een website. Ik had ze uitgezocht op basis van mijn budget en niet op basis van hun kennis en kunde. Al met al duurde het een eeuwigheid voor mijn website klaar was en het resultaat was matig.

Divi

In deze tijd hoef je je echt niet meer te laten tegen houden door een gebrek aan geld. Er zijn zoveel fantastische tools, waar je mee kunt werken, dat je voor een fractie van het bedrag dat ik ooit betaalde voor een website, aan de slag kunt. Vanuit mijn ervaring ben ik ook aan de slag gegaan om het voor iedereen mogelijk te maken om een website online te brengen, zonder dat je daarvoor een dikke portemonnee nodig hebt of dat je uitgebreide technische kennis nodig hebt.

Ik maak voor mijn websites gebruik van Divi. Divi is een thema dat werkt op basis van WordPress en samen met wat handige plugins kun je hiermee een supermooie professionele website bouwen. Het programma werkt vooral visueel, waardoor je direct ziet hoe jouw werk eruit komt te zien.

Kosten Divi website

Een Divi website kun je maken voor een prikkie. Allereerst heb je een domeinnaam nodig. Een .nl domeinnaam heb je al voor minder dan 10 euro per jaar. Dan moet je je website ergens plaatsen en daar heb je hosting voor nodig. Als je dat allemaal zelf kunt, dan heb je al hosting voor 1 euro per maand.

WordPress is gratis en veel plugins zijn ook gratis. Voor het Divi thema betaal je 90 euro per jaar of eenmalig 250 euro. Dus als je zelf aan de slag kunt dan heb je al een website voor een kleine 275 euro en de jaren daarna betaal je 25 euro per jaar voor je domeinnaam en je hosting.

Website laten maken

Om een website te laten maken, kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Een vriend van mij heeft ooit zijn website inclusief huisstijl laten maken voor 10.000 euro. Toen hij mijn prijzen hoorde, baalde hij flink, maar gelukkig is hij wel heel happy met zijn website. Zelf heb ik ooit mijn eerste website laten maken voor een totaal van 1500 euro ongeveer (was nog in de guldentijd).Tegenwoordig is er van alles mogelijk en worden websites al aangeboden voor een paar honderd euro.

Een beetje professionele website die ook nog eens marketing technisch goed opgebouwd, heb je vanaf 1500 euro. Bij mij kost een maatwerk website ook 1500 euro.

Voor mensen met een kleiner budget heb ik webontiwkkeling op basis van een standaard layout geïntroduceerd. Hiermee heb je voor minder dan de helft van de prijs een fantastische website, op basis van een layout die wordt aangepast naar de look en feel van jouw bedrijf. Zo kun je dus ook met een klein budget jouw website laten maken. Bovendien krijg je er een aantal maanden gratis VIP hosting bij, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de technische kant van het hebben van een website.

Zelf doen

Wil je graag zelf een website maken, maar heb je geen of weinig technische kennis, dan kan dat ook prima. Je betaalt dan wat meer voor de hosting van je website, omdat alle techniek je uit handen wordt genomen, zoals de installatie van WordPress, draaien van updates en het maken van backups voor het geval er een keer iets misgaat met je website.

Als je dan Divi koopt dan kun je je eigen website maken. Ben je nou ook niet zo een ontwerp wonder, maar wil je wel je eigen website maken, dan kun je ook nog kiezen voor mijn workshop Je bedrijf online in 1 dag. Hier zit alles in: Domeinnaam voor een jaar, 3 maanden gratis VIP hosting van je website, we installeren WordPress voor je en zetten er het Divi thema op met levenslange licentie en daarbovenop krijg je dan ook nog een professionele layout om mee te werken. En de prijs is echt een lachertje: 347 euro. Je weet nu dus dat het Divi thema je al 250 euro kost, dus je betaalt slechts 97 euro voor de workshop, waarin je alles leert over hoe je een website kunt maken en onderhouden en waar alle techniek voor je geregeld wordt. Dat is een no-brainer toch?

Wat heb jij te delen?

Dus vertel, wat wil jij delen met de wereld? Wat moet er op jouw website komen? Stel het niet langer uit, die website is nu binnen handbereik en je kunt hem helemaal zelf maken als je dat wilt, met professionele ondersteuning en alle professionele tools die je nodig hebt. Er is dus geen enkele reden meer om je droom niet te realiseren. Sterker nog, jouw kennis en kunde is nodig in de wereld. Waar wacht je nog op?

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey, leuk je te ontmoeten!

Voel je vrij me een berichtje te sturen als je vragen hebt over jouw website.

Volg je ons al?