fbpx

Is jouw website ook zo traag?

door | sep 8, 2020 | Blog, Tips | 2 reacties

Ik zeg tegen mijn dochter dan ik nog even een blogpost moet klaar zetten voor een klant en dat ik dan kom zwemmen. De temperatuur is opgelopen tot ruim 32 graden, dus ik ben er ook wel aan toe en mijn laptop vind het wel fijn als hij even uit mag.

Het loopt iets anders, want de website van mijn klant is dramatisch traag. Ze heeft dan ook al heel veel waardevolle informatie op haar website gedeeld met haar volgers. Voor mij is het op dit moment niet zo fijn, want ik zweet mijn campertje uit. Ja, ja, ik zou ook buiten kunnen gaan zitten, maar daar is het nog warmer, dus dit is de beste spot.

Mijn klant heeft ook heel veel plugins draaien om haar website te versnellen, want wat voor mij irritant is, is voor haar volgers ook irritant. Die willen gewoon graag dat de website snel laadt en dat ze kunnen bekijken waarvoor ze naar de website kwamen. En als je dan een slak op de lijn hebt, dan gaan de bezoekers weer. Geen tijd, te druk, dus het moet sneller dan snel.

Een poosje terug toen ik een kleine vakantie had ingelast, kreeg ik een telefoontje van een andere klant, die geen berichten meer kon posten. Om een lang verhaal kort te maken, kwam dit door een van die plugins die je website moeten versnellen. Een update daarvan was niet helemaal goed gegaan.

Omdat ik geen zin had om zelf te puzzelen, ik was immers op vakantie, belde ik iemand anders om het op te lossen. Zij werd door een webdesigncollega aangeprezen als de WordPress probleemoplos-ster (en ja met de nadruk op ster). Binnen een half uurtje had ze het probleem gefixt en ze had gelijk even de website wat sneller gemaakt, want die trage rommel dat kon echt niet meer. Fantastisch, want dat is toch waar veel WordPress website eigenaren last van hebben: Trage websites. Zeker met de wat zwaardere thema’s zoals Thrive en Divi.

Ik besloot een samenwerking met haar aan te gaan, om websites te gaan versnellen zonder plugins. Want dat is het leuke: ze knikkert alle overbodige plugins van je website af. In plaats daarvan verandert ze wat zaken aan de achterkant van je website en het toffe daarvan is, dat het maar 1 keer hoeft. Dat betekent geen updates meer van versnellende plugins die dan vervolgens je website om zeep helpen.

Dit is wat ze doet:

 • Website testen op snelheid. Hierbij worden alle aspecten gemeten die laadtijd kunnen beïnvloeden.
 • Gevonden issues waar mogelijk verhelpen
 • Database optimaliseren en opschonen
 • Overbodige plugins en thema’s verwijderen (evt in overleg)
 • Wanneer dat nodig is: nieuwe plugins installeren die zorgen voor het verkleinen van afbeeldingen zodra je deze upload
 • Algemene check of alles klopt op je website. Je ontvangt aanbevelingen wanneer van toepassing.
 • Voor en na scores krijg je in je mail zodat je kunt zien wat de verbeteringen hebben opgeleverd
 • Daarnaast krijg je nog wat algemene tips voor het uploaden van plaatjes. 

En dit zijn de voordelen:

 • Snellere laadtijd dus prettigere ervaring voor je bezoeker
 • Je website zal door Google hoger gewaardeerd worden
 • Minder laadtijd = minder energie dus goed voor het milieu
 • Minder kans op bugs die veroorzaakt worden door caching plugins

En voor de prijs hoef je het niet te laten. Het kost je slechts € 57,- ex BTW voor deze eenmalige actie die jouw website sneller maakt. En de resultaten zijn fantastisch. Vraag hier gerust om een demo of meer info.

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

2 Reacties

 1. Frank Schuurmans

  Goedemiddag,

  Ik zou graag gebruik willen maken om onze website sneller te maken.
  We werken sinds enkele weken met Divi en dit is een mooi maar zwaar template.
  Diversen plugins gebruikt, maar niets werk.
  Mogelijk kan je ook advies geven, wat de beste instelling is om scherpere foto’s te krijgen. Kunt u hier iets mee?

  Antwoord
  • Linda de Pagter

   Hi Frank,

   Ik vraag of Addy even contact met je opneemt. Komt helemaal goed.

   Hartelijke groet,
   Linda

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey, leuk je te ontmoeten!

Voel je vrij me een berichtje te sturen als je vragen hebt over jouw website.

Volg je ons al?