fbpx

Fouten maken hoort erbij

door | sep 15, 2020 | Blog | 0 Reacties

Vol verbijstering staar ik naar mijn scherm. Vier berichten heb ik gemist. Vier reacties op de advertentie voor mijn masterclass Bereid je website voor in 10 simpele stappen van afgelopen maand. Ruim 5 weken terug hebben deze mensen gereageerd om me te laten weten dat ze zich niet konden aanmelden en ik zie die berichten nu pas.

Van alle berichten op mijn bedrijfspagina op Facebook krijg ik een melding, behalve van de reacties op mijn advertenties. Daarvoor moet ik blijkbaar in een ander scherm zijn en nu ik daar per ongeluk op terecht ben gekomen, zie ik dat er berichten voor me zijn.

F*ck, wat baal ik hiervan en natuurlijk ook van het feit dat mensen zich niet konden aanmelden. Gelukkig had ik dat wel al eerder geconstateerd en kon ik het oplossen om toch nog mensen te kunnen verwelkomen in de masterclass.

Ik heb een grote hekel aan fouten maken en ik maak er heel veel. In mijn teksten ook. Als ik lekker gepassioneerd zit te bloggen, ontstaan er tenminste 2 spelfouten in mijn tekst. Zo ook in mijn mails en pagina’s. Gelukkig heb ik een hele rits perfectionistische mensen om me heen, die me wijzen op mijn fouten en dat beperkt dan weer de schade.

Dat je je niet kunt aanmelden op de website van een web designer voor een masterclass, is natuurlijk best gênant. Je zou er het idee van kunnen krijgen, dat ik niet weet wat ik doe. De waarheid is dat het een beetje het verhaal is van de schilder waarvan het huis afbladdert. Ik werk met hart en ziel aan de websites van mijn klanten en daardoor doe ik mijn eigen website er een beetje bij. Even tussendoor als er een stil momentje is.

Inmiddels heb ik geleerd, dat ik ook voor mijn eigen dingen tijd moet maken, zodat ik ook mijn eigen creaties (waar mijn klanten ook weer plezier van hebben) van de grond komen.

Vroeger was ik net als veel mensen in mijn omgeving heel perfectionistisch en dat zorgde ervoor dat ik nooit ergens mee startte, omdat het nooit goed genoeg was. Toen ik uiteindelijk een coach inschakelde om me te helpen met het opstarten van mijn bedrijf, ging ik stappen zetten. Ook als ik er nog niet helemaal klaar voor was, zette ik stappen.

Toen ik nog sportlessen gaf en ik iets nieuws ging geven, zette ik vast de les op de agenda. Zo MOEST ik wel doorpakken en ervoor gaan. Als het dan helemaal mis zou gaan, had ik ermee te dealen. Zo heb ik een keer zonder muziek in een sportschool gestaan voor een Zumbales. Uiteindelijk heb ik spotify gebruikt en er een freestyle les van gemaakt. Was de leukste les ooit.

De moraal van het verhaal is, dat je gewoon moet starten. Gewoon aan de slag gaan en online zichtbaar worden. Ook al is het nog niet helemaal perfect en ben je bang om fouten te maken. Weet je, die fouten maak je toch wel. Kijk maar naar mij, ik heb er duizenden gemaakt en ik ga er nog heel veel maken. Maar als ik niet was gestart met mijn bedrijf, had ik niet zoveel mensen kunnen blij maken met mijn ondersteuning bij hun online zichtbaarheid. En dat zou eeuwig zonde zijn, want ze zijn zo blij met mijn werk.

Ik weet zeker dat er ook heel veel mensen op jou zitten te wachten. Op jouw talenten en jouw kennis. Dus waar wacht je nou nog op, ga die website online brengen. En ja, ik help jou ook graag.

Als je het nog niet hebt gedaan, meld je dan nu aan voor mijn online masterclass.

Het is gratis en gaat je een heel eind vooruit helpen. En ja, het inschrijfformulier werkt nu wel.

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey, leuk je te ontmoeten!

Voel je vrij me een berichtje te sturen als je vragen hebt over jouw website.

Volg je ons al?