fbpx

Afspraken maken via je website

door | jun 19, 2020 | Blog, Tips | 0 Reacties

Om je doelgroep te laten kennismaken met jou en je bedrijf, is het in deze tijd essentieel om veel waarde te geven. Dit is een van de redenen, dat het een goed idee is om regelmatig te bloggen op je website en waardevolle mails te sturen naar de mensen in jouw contactenlijst.

Daarnaast kun je waardevolle informatie weggeven in de vorm van een ebook bijvoorbeeld. Veel van mijn klanten hebben nog geen ebook als ze hun website gaan maken en hebben dan ook nog even tijd nodig om dergelijke weggevers op hun website te gaan aanbieden.

Gratis consult

Wat ze vaak wel kunnen doen is een gratis consult aanbieden. Dat is iets dat geen voorbereidingstijd vraagt en wel van grote waarde is voor je doelgroep. Van jou als expert op jouw vakgebied waardevolle tips ontvangen in een telefoongesprek of zoomcall, geeft de klant direct een goede indruk van wat hij of zij van jou kan verwachten. Bovendien geeft het jou de gelegenheid om iets te vertellen over je diensten en/of producten.

Planning

Er is een superhandig planningstool die je kunt koppelen aan je website. De bezoekers op jouw website kunnen heel eenvoudig een afspraak met jou plannen, zonder je te hoeven bellen. Hoe cool is dat?

Uiteraard kun je deze tool ook gebruiken voor gesprekken waarvoor je je klanten wilt laten betalen.

Het mooie voor jou is dat je in de tool kunt aangeven wanneer je beschikbaar bent voor gesprekken en je je online agenda eraan kunt koppelen, zodat ook de gesprekken automatisch in jouw agenda terecht komen. Mocht je om wat voor reden toch niet kunnen, dan kun je eenvoudig een voorstel doen voor een nieuwe afspraak via de tool.

Je bespaart hiermee niet alleen tijd, maar je maakt het hele proces ook super soepel voor jouw doelgroep en klanten.

Je verlaagt hiermee de drempel om een afspraak met je te maken en daardoor krijg je meer afspraken. Omdat het een heel gebruiksvriendelijke tool is, laat je ook nog eens een goede indruk achter. Iedereen blij.

Calendly

De tool heet Calendly. Calendly is een planningsagenda en de startversie is gratis. Als je meer opties wilt, heb je die al voor een klein bedrag per maand. Zelf gebruik ik de tool voor het plannen van mijn brandingssessies met mensen die graag hun online zichtbaarheid willen verbeteren.

Ik vind het een super handige tool waarmee je:

  • bezoekers van je website eenvoudig een afspraak met je kunnen plannen
  • eenvoudig kunt aangeven wanneer jij beschikbaar bent voor afspraken
  • verschillende agenda’s kunt beheren
  • automatisch afspraakbevestigingen & herinneringen kunt sturen

Zoveel mogelijk automatiseren

Als ondernemer heb je het al druk genoeg en daarom denk ik dat het een goed idee is om zoveel mogelijk te automatiseren. Dit is een tool waarmee je alvast je afspraken maken kunt automatiseren en dat scheelt al een hele berg aan handelingen. Alle kleine beetjes helpen en voor iedere 5 minuten die je uitspaart, kun jij even tijd maken voor jezelf om lekker bij te tanken. Hoe is dat?

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey, leuk je te ontmoeten!

Voel je vrij me een berichtje te sturen als je vragen hebt over jouw website.

Volg je ons al?